На Рівненщині "Мати-героїня" відзначила 90-річний ювілей

90-річний ювілей відзначила мешканка села Майків, що на Гощанщині, «Мати-героїня» Катерина Василівна Тимощук. І це не лише її свято. Це свято всієї великої родини в якій є 15 внуків, 36 правнуків і 2 праправнуки.

Повідомив гощанський селищний голова Микола Панчук.

Катерина Василівна - жінка з непростою життєвою історією. Усе своє життя вона прожила в рідному селі Майків, де народилася в сім'ї Василя Тихоновича та Олімпіади Юхимівни Луцюків.

Важко працювала з юного віку в колгоспі. Згодом створила сім’ю із односельцем Іваном Тимощуком, дала життя п’яти дітям - чотирьом синам і дочці, збудували власний дім.

"Доля випробовувала ювілярку не лише важкою роботою. Жінка пережила втрату чоловіка Івана з яким прожила 46 щасливих років, двох синів - Валерія та Юрія", - зазначає Микола Панчук.

Попри все багатодітна мати навіть після дострокового виходу на пенсію продовжувала працювати на фермі, у польовій ланці. Понад 30 була сестричкою в місцевому храмі святої Параскеви с. Майків.

"Сьогодні ювілярка живе із сином Олександром і донькою Людмилою. Щодня молиться за всю свою велику родину. Четверо її онуків із перших днів повномасштабної війни пішли воювати з окупантами. Один із них уже повернувся до цивільного життя.

Щиро вітаю Катерину Василівну з ювілеєм. Бажаю багато років життя в здоров’ї, любові й оточенні родини. І обов’язково дочекатися та відсвяткувати перемогу!" - привітав селищний голова.

Читайте також