На Рівненщині ветерани зможуть пройти безоплатне профнавчання

Ветеран Валерій Татуревич став учасником урядового проєкту з безоплатного профнавчання учасників бойових дій і людей з інвалідністю внаслідок війни.

Про це повідомили в Рівненській облдержадміністрації.

Чоловік отримав направлення в Рівненський центр профтехосвіти служби зайнятості, де вирішив пройти первинну підготовку за професією водія автотранспортних засобів.

Навчання відбуватиметься за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Окрім того, компенсуються витрати на проїзд, проживання та медогляд. Адже сам Валерій із Житомирщини.

Нагадаємо, з 15 вересня 2023 року в Україні стартував новий експериментальний урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безоплатно пройти професійне навчання в закладах освіти Державної служби зайнятості.

Наразі в структурі служби зайнятості діють 8 центрів профтехосвіти: у Дніпрі, Харкові, Полтаві, Одесі, Львові, Рівному, Сумах та Івано-Франківську. У цих закладах освіти можна пройти навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації.

Читайте також