На Рівненщині ветерани зможуть здобути нову професію: куди звертатися

Рівненська філія Рівненського обласного центру зайнятості долучилася до реалізації експериментального проєкту щодо організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Про це повідомили в Рівненській РДА.

В умовах повномасштабної війни одним із найважливіших завдань держави є соціальний захист ветеранів та осіб з інвалідністю, яка була отримана внаслідок війни.

Рівненська філія Рівненського обласного центру зайнятості долучилася до реалізації експериментального проєкту щодо організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни з метою підтримки їх конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Такою можливістю вже скористалися 18 осіб із числа вищезгаданих категорій, які звернулися до філії особисто, подали заяви, отримали позитивне рішення та направлення й уже розпочали навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Водій автотранспортних засобів» (категорії В, С, СЕ та Д). Фінансування такого навчання та пов’язаних із ним витрат здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Після успішного його закінчення всі слухачі отримають документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

Як відомо, особи зазначених категорій мають можливість незалежно від рівня їх освіти безкоштовно пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і за дистанційною, дуальною формами, або їх поєднанням. Термін навчання – до 6 місяців. Заявку на навчання можна подати, особисто звернувшись до центру зайнятості, або онлайн.

"Рівненська філія Рівненського обласного центру зайнятості запрошує учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни скористатися можливістю отримати нові знання, навички, щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці та долучитися до розбудови нашої незалежної України", - зазначили у дописі.

Читайте також