На Рівненщині викрили групу бурштинокопачів

В Дубровицькому районі викрили групу бурштинокопачів

На території Рівненської області правоохоронці на постійній основі проводять заходи з протидії незаконному видобуванню бурштину-сирцю, викриття та документування протиправної діяльності.

Так, сьогодні, 14 березня, у селі Кривиця співробітники управління захисту економіки в Рівненській області, СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області  виявили 6 осіб, які займалися незаконним видобутком корисних копалин загальнодержавного  значення - каміння бурштину-сирцю.

Поліцейські встановили, що дане «сонячне каміння» зберігалося за місцем проживання двох фігурантів та реалізовувалось незаконним скупникам в межах області.

За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили близько 5 кг бурштину-сирцю різних фракцій та обладнання для видобутку бурштину, за попередніми даними вартість вилученого становить понад 500 тис. грн.

На даний час тривають слідчі дії щодо документування протиправної діяльності осіб, пов’язаної із незаконними операціями із бурштином та повідомлення їм про підозру.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр).

За інформацією управління захисту економіки в Рівненській області

Читайте також