На Рівненщині водій, який двічі порушив ПДР, хотів "підкупити" патрульного

Фото ілюстративне

Вчора, 14 лютого, на Рівненщині у селищі Млинові під час патрулювання вулиць патрульні поліцейські помітили автомобіль «ГАЗ-3302», за кермом якого перебував 26-річний мешканець міста Луцька, який двічі порушив правила безпеки дорожнього руху.

Споатку водій створив аварійну обстановку на кільці з круговим рухом, а потім порушив правила стоянки автомобілів на території автовокзалу. Коли патрульні почали складати протокол про два адміністративні порушення за ст. 122 КУпАП, водій хотів відкупитися від відповідальності хабарем, запропонувавши інспектору 400 грн.

Відтак, чоловік тепер змушений не лише сплатити штраф за порушення правил безпеки дорожнього руху у розмірі майже 1200 гривень. Тепер йому також загрожує позбавлення прав керувати автомобілем та кримінальна відповідальність за пропозицію або надання хабаря службовій особі. (част. 1 ст. 369 ККУ), за що передбачено штраф від 500 до 700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 8,5 до майже 12 тисяч гривень, або ж обмеження чи позбавлення волі терміном від 2 до 4 років. Розпочато досудове розслідування.

Читайте також