Подробиці пожежі в будівлі з магазинами в Клевані біля Рівного (ВІДЕО)

10 січня о 19:55 силами оперативних відділень державних пожежно-рятувальних частин смт Клевань та м. Рівне пожежу в будівлі, де розташовувалися два магазини інструментів, мото й вело товарів та продуктових товарів ліквідовано.

Пожежа трапилася 10 січня о 16:30 за адресою: смт Клевань-2 вулиця Залізнична.

На місце виклику було направлено чергові відділення вогнеборців 4-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Клевань.

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що горить горищне приміщення будівлі, де розташовуються два магазини приблизно на площі 80 м.кв. Полум'я було значної сили та набирало обертів, що свідчило про занадто пізнє виявлення та повідомлення про пожежу.

Зважаючи на сильне горіння керівником гасіння пожежі було прийнято рішення залучити додаткові чергові відділення вогнеборців з обласного центру.

Значно ускладнювало роботу рятувальників сильне задимлення та висока температура. Дерев'яна покрівля будівлі була обшита рубероїдом. Тому рятувальники в складі трьох ланок газодимозахисної служби працювали в апаратах захисту органів дихання та зору.

Варто додати, що магазини на момент виникнення пожежі були зачинені й людей у середині не було.

Жерт та постраждалих немає.

Вогнем знищено 30 м.кв. та сильно пошкоджено 50 м.кв. (загальна площа 80 м.кв.) покрівлі та перекриття будівлі. Весь товар та приміщення обох магазинів вдалося врятувати.

Під час огляду місця пожежі рятувальники встановили, що пожежа виникла у приміщенні прибудованої котельні до магазину інструментів, мото й вело товарів. Вогонь з котельні поширився на горище, яке було обшите горючими метеріалами. Внаслідок чого виникла сильна пожежа.

Наразі остаточна причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

Від ДСНС було залучено до гасіння 5 пожежних автоцистерн та 25 чоловік особового складу.

За інформацією пресслужби ГУ ДСНС у Рівненській області. 

Читайте також