Польські фермери поновили блокування руху для вантажівок на двох напрямках

Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів пропуску "Корчова-Краківець" і "Медика-Шегині".

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

За інформацією від представників Прикордонної варти Республіки Польщі польські фермери поновили блокування руху для вантажівок на двох напрямках.

Такі дії учасники акції на території Польщі розпочали сьогодні після 9 години ранку по пунктах пропуску "Корчова" і "Медика", що навпроти українських "Краківець" і "Шегині".

На напрямку пункту пропуску "Краківець" обмежується рух вантажних транспортних засобів, які прямують у бік України, а в напрямку "Шегині" - як на виїзд із Польщі, так і на в’їзд.

За інформацією прикордонників, польські фермери планують здійснювати блокування руху по "Краківцю" до 9:00 20 квітня й по пункту пропуску "Шегині" до 9:00 19 квітня.

Станом на ранок 18 квітня в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України майже 1500 вантажних транспортних засобів.

Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається.

Як зазначають у повідомленні, заблокованими польськими фермерами також залишаються напрямки пунктів пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська". Тут протестувальники продовжують ускладнювати рух вантажівкам, пропускаючи по кілька транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Через ці пункти пропуску польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі.

Через "Ягодин", як і раніше, пропускають у бік України незначну кількість вантажівок (особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку).

На ранок 18 квітня в цих двох пунктах у чергах на території Польщі загалом перебувають майже 600 вантажівок.

Читайте також