Рідкі та кремові помади: що обрати?

Рідкі та тверді помади – це два типи продуктів, які на перший погляд можуть здатися схожими, але насправді вони відрізняються. Ви можете знайти їх у незліченних кольорах, текстурах та формулах, тому вирішити, який варіант підійде саме вам, може бути непросто.

Далі розбираємось в особливостях та перевагах кожного із засобів, доступних в асортименті багатьох брендів. Мейбелін помада на watsons.ua представлена в обох форматах, тому ви можете вибрати найкращий для себе.

Що таке рідка помада?

Це тип косметичного засобу, який зазвичай наноситься аплікатором або пензлем та після висихання утворює матовий відтінок. Зазвичай продукт має непрозоре покриття, на відміну від звичайних помад, і тримається на губах довше.

Формули рідких помад складаються з води та олії, хоча деякі бренди додають воски та інші інгредієнти для подальшого покращення засобу. Поєднання цих компонентів дозволяє продукту швидко висихати на губах, але при цьому залишатися зволожуючим та не сушити губи.

Рідкі помади зручніші у носінні та економлять кошти. Простота нанесення – ще одна їхня перевага.

Як використовувати рідку помаду?

  1. Наносити рідку помаду спочатку може бути непросто, але як тільки ви освоїте основи, все буде простіше. Ось кілька порад, які допоможуть вам ідеально їх застосувати:

  2. Перш ніж наносити помаду, переконайтеся, що ваші губи добре зволожені. Цей крок посилить стійкість та яскравість.

  3. Перш ніж наносити помаду, обведіть губи олівцем. Це допоможе запобігти розтіканню продукту, а також забезпечить рівномірний розподіл кольору.

  4. Акуратно нанесіть помаду на губи, починаючи з центральної частини і рухаючись до зовнішніх країв.

Що таке кремова помада?

Продукт поставляється у тюбику, з якого в міру витрати засобу викручується стрижень з твердою кремовою формулою. Виробники косметики роблять їх густішими, тому часто вони мають форму стіку або широкого олівця.

Тверді помади складаються з воску та масел, які тануть при нанесенні безпосередньо на шкіру. Вони зберігають губи зволоженими та м'якими протягом дня. Це робить їх ідеальним вибором для тих, хто страждає від сухості та лущення губ, але все ж таки хоче наносити на них макіяж. Продукт доступний у безлічі кольорів з різними типами фінішу: матовим, блискучим, сатиновим, мерехтливим, перламутровим та ін.

Як використовувати кремову помаду?

За допомогою невеликого пензля для макіяжу або пальця спочатку нанесіть помаду на центр нижньої губи, потім розподіліть її до куточків рота, поки всі губи не будуть покриті кольором. Також ви можете використовувати олівець, щоб вирівняти контури кольором на ваш вибір.

Читайте також