Рівненські гонщики посіли призове місце у Німеччині (ФОТОРЕПОРТАЖ)

http://automoto.rv.ua

12 травня в німецькому Діденбергені стартувала Міжнародна Ліга Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP". Про це повідомляють на сайті Клубу вболівальників рівненського спідвею.

Нагадаємо, що в сезоні 2019-го року у командній першості стартує 4 клуби: M.S.V. Diedenbergen (Німеччина), SC Zarnovica (Словаччина), AMK Praga (Чехія) та Rivne city sport-technical club (Рівне, Україна).

Згідно календарного плану 1-й етап стартував в німецькому Діденбергені 12 травня. Гонщикам та механікам Рівненського міського клубу довелося долати відстань в 1600 км в одну сторону. Враховуючи, що це вже другий виїзд в Німеччину протягом тижня (перший був у Ландсхут на командний чемпіонат світу), завдання було не з легких.

У складі рівнян було заявлено 4 спортсмени, - на дорослих номерах Андрій Кобрін та Назар Федорчук, на юніорських - Марко Левішин та Андрій Розалюк.

Трек в Діденбергені, як і більшість треків в Німеччині, відомий довжиною своєї доріжки (400 метрів) та тим, що саме тут у 1996-му році збірна Польщі зі спідвею вперше в новітній історії здобула золоті нагороди командного чемпіонату світу. Честь біло-червоних тоді захищали Томаш Голлоб, Пьотр Протасєвіч та Славомір Драбік. Однак сьогодні не про це...

Через несприятливі погодні умови суботній матч Німецької Бундесліги перенесли на ранок неділі, дещо змістивши у часі проведення 1-го раунду матчу Міжнародної Ліги Спідвею. Тим самим, усі команди, що завітали до Діденбергена стали свідками змагань, в яких перемогу здобув місцевий клуб, а на трибунах, точніше на земляних валах стадіону зібралося близько 100 вболівальників... стільки ж фанів спідвею були присутні і на матчі за участю рівнян... Що й казати, в цьому плані контрасний душ в порівнянні з відвідуваністю змагань у Рівному.. Між іншим, представники клубів з Чехії, Словаччини та Німеччини були чудово обізнані про нещодавно проведений у Рівному півфінал особистого чемпіонату Європи SEC та зацікавленістю нашим спідвеєм, як містян, так і представників влади. І це тішить...

О 12.30 розпочався тренінг для команд. Усі по черзі випробували доріжку та провели коректування налаштувань мотоциклів, а вже о 13.45 стартувла презентація команд.

Тут потрібно відмітити, що активну участь у коментуванні змагань взяв ніхто інший, як єдиний німецький чемпіон світу з класичного спідвею Егон Мюллєр. Нагадаємо, що німецький ас спідвейних треків завоював золоті нагороди в далекому 1983-му році у Нордені (Німеччина), а вже у 1984-му році в ранзі чемпіона світу стартував у Рівному разом з Карлом Майєром та став переможцем Континентального Фіналу Європейської Зони особистого Чемпіонату Світу. Були ж часи....

О 14.00 розпочалися власне самі змагання. В кожній з команд одразу ж визначилися лідери, - у німців це Макс Ділгер, у чехів Петр Хлупач та Ян Квех, у словаків Мартін Малек та Міхал Скурла прокинулися лише у другій частині змагань, у рівнян, як і очікувалося, Марко Левішин та Андрій Кобрін. 

Гонка проходила у рівній боротьбі. Усі команди протягом 20-ти заїздів йшли очко в очко, не відпускаючи один одного більше ніж на 2-3 пункти. Певну роль в цьому зіграла й фортуна. Для прикладу доволі сильний чех Даніель Кліма двічі зійшов з лідируючих позицій. Так само чех у складі словаків Міхал Скурла. Однак ще більш прикрим було падіння Марка Левішина. У третій серії заїздів після попередніх перипетій та проблем суперників рівняни йшли з  солідним відривом від суперників у 3 пункти. Здавалося б перемога Левішина, який лідирував у 10-му заїзді, на відстані протягнутої руки. Однак на виході із заключного віража мотоцикл гонщика Рівненського клубу несподівано задерло і, фактично, усю стартову пряму Марко разом з мотоциклом пролетів, зробивши декілька кульбітів. Мотоцикл впав за метр до лінії фінішу, Марко ж "розтягнувся" неабияк, приземлившись рівненько на самісінькій меті. Усі суперники дивом проїхали повз Марка. Довгих десять хвилин тривала перерва, поки рівняни відновлювався від падіння. Таким чином, команди підібралися до рівнян впритул.

Далі боротьба проходила у ще більш гострій боротьбі. Перед заключною серією заїздів у німців 26 очок, в українців 26 очок, у чехів 24 очки, у словаків 20. Стає все гарячіше. Пунктація позаїздно: після 17-го: Діденберген - 26, Рівне - 27, Прага - 27, Жарновіце - 22; після 18-го: Діденберген - 29, Рівне - 29, Прага - 27, Жарновіце - 23; після 19-го: Діденберген - 30, Рівне - 31, Прага - 30, Жарновіце - 23.

Доля гонки вирішується у заключному старті. На доріжці лідери кожної з команд, - Ділгер, Кобрін, Квех та Малек. Рівний старт, гонщики розтягуються по дистанції і для рівнян невтішний прогноз, - Кобрін 4-й. Усі намагання червоноградя у складі КЗ "РМСТК" пройти Малека розбиваються об глухий захист. 0 очок і лише 3-тє місце у підсумку, замість такої близької та бажаної перемоги на етапі.

Нагадаємо, що наступний етап першості відбудеться у Рівному 4-го серпня (неділя).

А вже 26-го травня на Рівненському "Мототреці" стартуватиме "Міжнародний турнір з нагоди 60-річчя Рівіненського Спідвею" за участю гонщиків з Польщі, Чехії, Аргентини, Угорщини, Латвії та України. Початок о 17.00. Слідкуйте за анонсами.

Результати змагань:

DMV WHITE TIGERS DIEDENBERGEN - 33 Pkt.

1. Marius Hillebrand (0,3,1,3,1) - 8

2. Max Dilger (3,3,3,3,3) - 15

3. Julian Bielmeier (2,0,3,0,3) - 8

4. Dustin Schultz (1,1,0,0,R) - 2

RIVNE SPEEDWAY CLUB - 31 Pkt.

1. Andrii Kobrin (2,3,2,2,0) - 9

2. Nazar Fedorchuk (1,3,0,1,2) - 7

3. Marko Levishyn (3,2,F,3,2) - 10

4. Andrii Rozaliuk (R,2,1,1,1) - 5

AK MARKETA PRAHA - 32 Pkt.

1. Filip Hajek (2,2,R,0,R) - 4

2. Petr Chlupac (2,1,3,2,3) - 11

3. Daniel Klima (R,R,1,2,3) - 6

4. Jan Kvech (3,1,2,3,2) - 11

SPEEDWAY CLUB ZARNOVICA - 23 Pkt.

1. Jakub Valkovic (3,0,2,1,0) - 6

2. Marc-Leon Tebbe (0,1,2,0,1) - 4

3. Martin Malek (1,2,3,1,1) - 8

4. Michal Skurla (1,R,0,2,2) - 5

Lauf 1: Kvech, Kobrin, Schultz, Tebbe

Lauf 2: Valkovic, Bielmeier, Fedorchuk, Klima (Ausfall/1)

Lauf 3: Dilger, Hajek, Malek, Rozaliuk (Sturz/Start)

Lauf 4: Levishyn, Chlupac, Skurla, Hillebrand

Lauf 5: Fedorchuk, Hajek, Schultz, Skurla (Ausfall/1)

Lauf 6: Kobrin, Malek, Chlupac, Bielmeier

Lauf 7: Dilger, Levishyn, Kvech, Valkovic

Lauf 8: Hillebrand, Rozaliuk, Tebbe, Klima (Ausfall/1)

Lauf 9: Chlupac, Valkuvic, Rozaliuk, Schultz

Lauf 10: Bielmeier, Tebbe, Levishyn (Sturz/1), Hajek (Ausfall/3)

Lauf 11: Dilger, Kobrin, Klima, Skurla

Lauf 12: Malek, Kvech, Hillebrand, Fedorchuk

Lauf 13: Kvech, Skurla, Rozaliuk, Bielmeier

Lauf 14: Levishyn, Klima, Malek, Schultz

Lauf 15: Dilger, Chlupac, Fedorchuk, Tebbe

Lauf 16: Hillebrand, Kobrin, Valkovic, Hajek

Lauf 17: Klima, Skurla, Rozaliuk, Schultz (Ausfall/4)

Lauf 18: Bielmeier, Fedorchuk, Tebbe, Hajek (Ausfall/1)

Lauf 19: Chlupac, Levishyn, Hillebrand, Valkovic

Lauf 20: Dilger, Kvech, Malek, Kobrin

У статті використані світлини зі сторінки клубу M.S.C. Diedenbergen у Facebook.

Читайте також