Рівненський "Інваспорт" відсвяткував ювілей (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» відзначив 25 років з часу створення.

З цієї нагоди в обласному музично-драматичному театрі відбулися урочистості. Зі святом присутніх привітали голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та керівник облради Олександр Данильчук.

«Двадцятип’ятирічна діяльність всього колективу «Інваспорту» - це вагома частина спортивної історії України та  яскрава сторінка в історії Рівненщини. Ми гордимося вашими здобутками! Чого варті Паралімпійські та Дефлімпійські ігри! Увесь світ спостерігає – коли на міжнародних спортивних аренах майорить наш український прапор та звучить Гімн України», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

В активі рівненського «Інваспорту» - чимало суттєвих досягнень. На даний час тут тренується майже півтори тисячі спортсменів з інвалідністю.  Цьогоріч переможцями та призерами чемпіонатів, кубків світу та Європи стали 10 спортсменів з дзюдо, легкої атлетики, параканое, пауерліфтингу та шашок. А до складу національних збірних команд України на даний час входять 47 спортсменів.

Серед вихованців рівненського «Інваспорту» - переможці Паралімпійських ігор, чемпіони та рекордсмени світу, чемпіони України. Окрім цього, тренери центру Михайло Романкевич та Андрій Демчук є старшими тренерами збірних команд України з дзюдо та пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

З 1 січня 2018 року для подальшої мотивації спортсменів суттєво збільшено одноразову грошову винагороду за медалі у виступах на офіційних міжнародних змаганнях. Крім того, виплачуються щомісячні стипендії для 15 спортсменів з інвалідністю та 10 тренерів.

Свій номер презентував чемпіон світу зі спортивних танців на візках Іван Сівак.

На головній сцені вручали квіти та нагороди. Подяки отримали фахівці «Інваспорту», які упродовж 25 років титанічно працювали задля розвитку центру.

За вагомий особистий внесок в параолімпійський рух області Олексій Муляренко, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко та начальник управління у справах молоді та спорту Віталій Ліпський отримали відзнаки Національного комітету спорту інвалідів України.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також