Рятувальники Рівненщини обговорили, як припинити випадки спалювання трави (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

27 квітня  в рівненському медіа-центрі відбувся брифінг з представниками обласних засобів масової інформації. В зустрічі з журналістами прийняли участь керівники служб ГУ ДСНС, працівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, обласного центру з гідрометеорології та екологічної інспекції.

В ході брифінгу журналістів проінформували про найбільш актуальне питання сьогоднішнього дня – пожежі в екосистемах, а саме: випалювання сухої трави,  пожежі на торфовищах та лісових масивах, які несуть серйозну загрозу як мешканцям області так і навколишньому середовищу.

Зокрема, заступник начальника обласного управління Держслужби з НС полковник служби цивільного захисту Олег Панюк розповів присутнім, що незважаючи на теплу погоду люди спалюють суху рослинність та сміття, залишаючи не загашеними багаття в межах лісових масивів та населених пунктів.

Це призводить до поширення вогню на великі площі, створюючи суттєву загрозу для розташованих поруч житлових будинків, лісових масивів та населених пунктів.  

Підрозділи пожежно-рятувальної служби реагують на кожен виклик, що надходить на лінію «101» пов'язаний з горінням сухостою. Проте варто відзначити, що кожен такий виїзд завдає чималих матеріальних втрат пожежно-рятувальній службі. Адже кожен виїзд за сигналом «тривога» - це чималі затрати людських ресурсів, а також колосальні витрати пального.

Тому, співробітники ДСНС звернулися до журналістів як найчастіше висвітлювати у ЗМІ звернення Державної служби з НС щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки під час перебування в лісопарковій зоні, а також приймати участь у рейдових перевірках екосистем, які постійно проводять рятувальники з працівниками лісової охорони.

Підбиваючи підсумки рятувальники щиро подякували присутнім журналістам за активну взаємодію в інформаційно-роз’яснювальній роботі та висвітлення усіх аспектів діяльності пожежно-рятувальної служби.

 

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також