Школярі на Рівненщині потрапили на екскурсію до пожежної частини

З метою популяризації професії рятувальника та ознайомлення підростаючого покоління про діяльність пожежно-рятувальної служби, навчання дітей навичкам безпеки життєдіяльності, Володимирецьким районним сектором ГУ ДСНС України у Рівненській області, спільно з керівниками навчальних закладів систематично проводяться екскурсії школярів до пожежно-рятувальної частини (11-ої ДПРЧ) смт. Володимирець. 

Зокрема і цими днями, 19 вересня до рятувальників у гості завітали учні Володимирецького БШЮ. Під час екскурсій дітей до місцевого пожежного підрозділу працівники Служби порятунку показували пожежно-рятувальну техніку та озброєння, що знаходиться в частині, розповідали в яких випадках які засоби використовуються, надавали інформацію щодо характеристик та можливостей техніки та підрозділу, а також відповідали на запитання допитливих школярів, як от: «За який час караул готовий виїхати на місце пожежі?», «Яка ємність пожежної цистерни?», «На скільки вистачає запасу води в пожежному автомобілі?», «Яка довжина пожежної драбини?» та багато інших. 

Окремо школярам розповіли про пожежну безпеку в побуті та при перебуванні на природі, що робити при виявленні вибухонебезпечного предмета, тощо. Також рятувальники пояснили порядок дій при виникненні пожежі та як повідомляти пожежно-рятувальну службу про пожежу. Нагадали і про відповідальність за хибний виклик екстрених служб.

По закінченні екскурсії всі бажаючі могли посидіти в кабіні пожежного автомобіля, приміряти одяг рятувальника, або сфотографуватись на фоні пожежної техніки. 

Екскурсія була повчальною, корисною та цікавою. Дітлахи залишилися задоволені.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також