Стала відома причина смерті породіллі з Рівненщини (ВІДЕО)

Патологоанатоми Рівненської обласної лікарні озвучили причину смерті 22-річної породіллі з Володимирецького району, що на Рівненщині, яка померла кілька днів тому після пологів. 

Результат розтину показав, що серце жінки перестало битися внаслідок інфекційно-токсичного шоку. Втім, що саме його спровокувало, поки так і невідомо, пише UA:Рівне

– Під час розтину встановлено причину смерті – поліорганна недостатність, яка розвинулася внаслідок інфекційно-токсичного шоку. Причина шоку, джерело інфекції буде встановлено після проведення додаткових методів обстеження – гістологічного та бактеріологічного. Тільки тоді, після кінцевого заключення, можна говорити, чи пов'язано це з пологами, чи ні, чи пов'язано це з перебуванням жінки у медзакладі, чи ні, – каже завідувач патологоанатомічного відділення Рівненської обласної лікарні Богдан Богославець.

Відтак, аби вставновити, що  саме викликало інфекційно-токсичний шок у породіллі, медикам необхідно провести ще низку досліджень. Результати експертиз будуть відомі не пізніше, ніж за 27 днів.

Нагадаємо, 22-річна породілля померла у пологовому відділенні Володимирецької центральної районної лікарні у вівторок. Жінка народила 30 вересня і, за словами завідувача акушерського відділення Сергія Буравського, почувалася добре. За тиждень після пологів її стан раптово погіршився, через декілька днів вона померла. Як розповів Сергій Буравський, всю документацію уже передали експертам для вивчення.

За словами прес-офіцерки відділу комунікацій нацполіції області Ольги Олійник, у поліції відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання професійних обов'язків.

Читайте також