Суд у справі лікаря Думановського перенесли через погане самопочуття вагітної матері загиблого хлопчика (ВІДЕО)

Фото - ВСЕ

Судове засідання у справі колишнього лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні Костянтина Думановського, яке мало відбутися вчора, 9 жовтня, у Рівненському міському суді, перенесли на 7 листопада о 14:30, повідомляє UA:Рівне.

Вчора у режимі відеоконференції під час суду мали заслухати експертів із Харкова, які мали пояснити висновки судмедекспертизи. Втім, засідання не відбулося, бо у суд не з`явилася мати померлого хлопчика.

Суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк:

– Поступила до суду заява Антонюк Наталії: прошу розгляд кримінального провадження по обвинуваченню Думановського відкласти в зв`язку з поганим самопочуттям, що пов`язано з моєю вагітністю, так як я перебуваю на 8 місяці вагітності.

– Це її право, вона повинна його реалізувати, чому ми повинні перечити, це її законне право, – прокоментував обвинувачений Костянтин Думановський.

Нагадаємо, 5-річного Миколку Антонюка у листопаді 2015 року із підозрою на апендицит привезли до обласної дитячої лікарні. За кілька годин хлопчик помер. У висновку експерти зазначили, що смерть настала внаслідок хвороби Крона. Того дня чергував Костянтин Думановський. Саме його обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті дитини.

Санкція інкримінованої йому статті передбачає обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до трьох років. 

Читайте також