Тролейбус, який злетів з дороги у Рівному, був технічно справний

Фото - Нацполіція

Дорожньо-транспортна пригода за участі тролейбуса на вулиці Соборній у Рівному сталася тиждень тому. Поліцейські встановили, що 39-річна водійка не вжила заходів і не перевірила справність усіх систем, передбачених технічними характеристиками транспортного засобу. Жінка допустила рух тролейбуса назад, не забезпечивши повноцінне відновлення роботи гальмівної системи після аварійного відключення електромережі.

Тоді травмувалася 62-річна пасажирка, у якої діагностували забій губи та пошкодження зубів.

У тролейбусному управлінні зазначили, що тролейбус «Шкода» був технічно справний.

– Щодобово перед кожним виїздом на маршрут всім тролейбусам проводиться щоденне технічне обслуговування. Його проводять працівники бригади щоденних обслуговувань. Тролейбус, який потрапив у ДТП 26 травня, був технічно справний, – розповіли журналістам «Рівне Медіа» у комунальному підприємстві «Рівнеелектроавтотранс».

Саму ж ДТП в управлінні не пов’язують з аварійним відключенням електромереж.

– Гальмівна система на тролейбусі механічна, привід її пневматичний. На тролейбусі стоїть компресор, який подає стиснене повітря в пневматичну систему тролейбуса, де воно акумулюється і може використовуватись на протязі певного періоду часу після аварійного відключення живлення контактної мережі. Також тролейбус обладнаний механічним стояночним гальмом незалежним ні від наявності живлення в контактній мережі, ні від наявності повітря, – повідомили у «Рівнеелектроавтотранс».

Нагадаємо, за фактом порушення ПДР у поліції розпочали досудове розслідування. Відомо, що водійка тролейбуса працювала кермувальницею лише три місяці.

Читайте також