Центр громадського здоров’я планує рятувати від 99% хвороб

http://www.rv.gov.ua

Працювати із здоровими людьми, аби не було хворих.Таке основне завдання Рівненського Центру громадського здоров’я.

Під час медичної ради реформ керівник новоствореного закладу Олена Гандзюк презентувала громадськості першочергові кроки та напрями роботи.

«99,2% смертей у 2017 році на Рівненщині від неінфекційних хвороб. Від тих, які в першу чергу вимагають профілактики –серцево-судинні, хронічні, діабет та онкологія. У минулому році загалом від таких хвороб померли 13 869 людей в області. Тому Центр громадського здоров'я працюватиме зі здоровим населенням та виконуватиме профілактичну функцію», - розповіла Олена Гандзюк.

Нагадаємо, нова структура утворилася шляхом об’єднання трьох центрів:профілактики та боротьби зі СНІДом, статистики та здоров’я. Центр громадського здоров’я працюватиме за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, 38.

Серед основних завдань закладу – збереження здоров’я населення тапрофілактика захворювань, виявлення пріоритетних проблем в галузі, епіднагляд за хворобами, забезпечення готовності та планування на випадок надзвичайних подій.

Також найближчим часом фахівці Центру планують оцінити заклади охорони здоров’я, які вже заключили договори з Національною службою охорони здоров’я України, щодо їх спроможності у наданні послуг населенню на рівні громадського здоров’я і зрозуміти, хто і які послуги зможе надавати.

«Нам усім сьогодні не вистачає просвітницької роботи зі збереження свого здоров’я, навіть щодо безпеки дорожнього руху. Тому через заклади освіти, охорони здоров’я, громадські організації та роботодавців Центр у першу чергу надаватиме інформаційні послуги для різних груп населення», - відзначила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Вона нагадала, що мережу центрів громадського здоров’я створюють по всій Україні. На національному рівні ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» розпочав функціонувати наприкінці 2016 року. Рівненщина – одна з перших областей, де було прийняте рішення про створення Центру. Зі появою нової структури консолідуються зусилля для реклами здорового способу життя. Адже до цього профілактика захворювань у нас здійснювалась різними організаціями.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також