У мешканців Рівненщини за місяць вилучили майже 3000 одиниць нелегальної зброї та боєприпасів

фото ілюстративне

Днями на Рівненщині та в Україні в цілому завершилося відпрацювання «Зброя та вибухівка», під час якої правоохоронці виявляли та вилучали зброю, набої, боєприпаси та вибухові речовини, що перебували у нелегальному обігу. Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Поліцейські області вилучили 2539 патронів, 66 гранат, 5,6 кілограмів вибухових речовин, 10 обрізів, 10 одиниць травматичної зброї, 12 вибухових пристроїв, 9 пістолетів, 5 карабінів, 3 одиниці саморобної зброї, гранатомет та автомат. Загалом за фактами незаконного зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин зареєстровано 117 кримінальних правопорушень.

Слідчі повідомили про підозру 90 особам у вчиненні правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки, двом із них обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція статті 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Ми підібрали для вас найцікавіші публікації про "знахідки" поліцейських:

2 гранати та понад 100 патронів: такий "урожай" вилучили поліцейські області

У 6 районах Рівненщини правоохоронці знайшли незаконну зброю та боєприпаси

На Рівненщині в пенсіонера виявили вибухівку та боєприпаси

Гвинтівки, ножі, снаряди та гранати: у Рівному вдома у 40-річного чоловіка виявили величезний склад зброї та вибухівки

У жителів Рівненщини вилучили арсенал боєприпасів

Читайте також