У жителів Рівненщини вилучили арсенал боєприпасів (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Десять корпусів гранат, 11 запалів до них, чотири пістолети, протитанковий гранатомет, обріз мисливської гладкоствольної рушниці, тротилову шашку та патрони виявили четвертого травня поліцейські у жителів семи районів області.

У рамках кримінальних проваджень поліцейські вчора провели санкціоновані обшуки за місцем проживання жителів Острозького району та Костополя.

На горищі підсобного господарства 48-річний житель села Могиляни зберігав арсенал боєприпасів. Правоохоронці виявили вісім корпусів гранат: п’ять РГД-5 і три – Ф-1, дев’ять запалів до них та ручний протитанковий гранатомет.

А в 35-річного костопільчанина в одній із кімнат будинку поліцейські вилучили три пістолети, корпус гранати РГД-5, запал до неї та десять патронів.

У Демидівському районі дільничний офіцер поліції у 24-річного молодика виявив тротилову шашку, а працівники сектору реагування патрульної поліції Варашського відділу поліції під час здійснення патрулювання на одній з вулиць міста вилучили у 21-річного місцевого жителя гранату часів Другої світової війни, запал до гранати Ф-1 та 28 патронів.  

Крім того, в 44-річного зарічненця виявили обріз мисливської гладкоствольної рушниці, у 21-річного молодика із Корецького району — стартовий пістолет, який має ознаки змін у конструкції,  а у 31-річного жителя селища Рокитне — підствольну гранату ВОГ-25.

За усіма фактами незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами тривають досудові розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Усе вилучене направлено на експертизу, за результатами яких прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Нагадаємо, що на території України та в Рівненській області зокрема триває операція «Зброя та вибухівка».

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також