У Рівному хочуть облаштувати зону відпочинку поруч із стадіоном "Авангард"

На сайті "Громадський проєкт Рівного" з'явилась ініціатива про облаштування зони сімейного відпочинку на вулиці Замковій (поруч зі стадіоном "Авангард"), зі створенням умов для проведення пікніків.

Ініціаторка проєкту - Жанна Заліпська - зазначила, що для реалізації задумки необхідно 186 884 грн.

Основна мета проєкту полягає в тому, щоб облаштувати зону сімейного відпочинку, придатної для проведення пікніків та активного відпочинку.

Жанна Заліпська зазначила, що проєкт вирішить проблему відсутності у Рівному спеціально відведеного місця для проведення сімейних пікніків та активного відпочинку на природі.

Завдання, які необхідно виконати для реалізації проєкту:

  • скосити траву, зрізати чагарникові зарості та небезпечні дерева;
  • навколо зони відпочинку посадити «зелений» паркан;
  • заасфальтувати пішохідні доріжки;
  • облаштувати альтанку (15 м2), встановивши лавочки та столи для настільних ігор та роботи, провести електрифікацію всередині;
  • встановити таблички із заборонювальним написом та номером контактної лінії для повідомлення випадків правопорушень;

На думку авторки ідеї, реалізація цього проекту дозволить зробити місто більш європейським, дозволить організувати новий вид сімейного відпочинку – пікнік у парку, розширить відпочинкову зону «Лебединки» та нівелює контраст між естетично розвиненою частиною міста («Лебединкою», центр міста) та занедбаною (вищевказана територія).

Крім того, пані Зліпська впевнена, що поява додатково облаштованого простору у місті сприятиме розвитку бігової спільноти в Рівному, стане місцем проведення різноманітних молодіжних заходів.

Аудиторією такого проєкту є молоді батьки з дітьми, рівняни, які займаються спортом, люди старшого віку, які люблять гуляти на свіжому повітрі, учні шкіл поблизу, молоді люди Рівного, які люблять активний відпочинок на природі.

Читайте також