У Рівному підписали план співпраці з польським воєводством (ФОТО)

фото - Фейсбук

28 вересня у стінах Рівненської обласної ради відбулося підписання Плану співпраці з давніми партнерами нашої області - Сеймиком Вармінсько-Мазурського воєводства - на 2019-2010 роки. Документ особистими підписами скріпили голова обласної ради Олександр ДАНИЛЬЧУК та голова Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Ян БОБЕК. Про це пише Рівненська обласна рада.

Співпраця Рівненщини та Вармінсько-Мазурського воєводства триває 15 років. Як зауважили представники обох сторін - вона особливо активізувалася в останні роки, і пов'язують це, зокрема, з проведенням в Україні реформи з децентралізації.

У найближчі два роки пріоритетними напрямками, за якими наші регіони співпрацюватимуть, будуть екологічний туризм, ефективність роботи місцевого самоврядування, навчання лікарів, зокрема, дитячих хірургів за новітніми методиками, медична реформа загалом, обмін студентами, дитячий відпочиной з освітньою компонентою. 

Крім того, в рамках Плану співпраці, будуть проведені Дні Вармії та Мазурів на Рівненщині та Дні Рівненщини у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Після підписання Плану співпраці, польська делегація у супроводі голови обласної ради Олександра Данильчука відвідала Острог, зокрема, НУ "Острозька академія". Після спілкування з ректором закладу Ігорем Пасічником, для гостей влаштували екскурсію академією, показали відому університетську бібліотеку. Гості також відвідали Музей книги. 
Також польська делегація запрошена на урочистості до Днів польської культури на Рівненщині. 

Читайте також