У Рівному та області модернізують два училища: яких закладів це стосується і на що витратять кошти

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненська область отримала 2,4 млн євро на модернізацію інфраструктури двох закладів професійно-технічної освіти в рамках європейської програми EU4Skills.

Ці кошти розділять між двома закладами: Вищим професійним училищем №22 у місті Сарни та Рівненьким вищим професійним училищем ресторанного сервісу і торгівлі. Сьогодні відбулось підписання відповідного Меморандуму між Українським Фондом соціальних інвестицій, Рівненською міською радою, облдержадміністрацією, Рівненським вищим професійний училищем ресторанного сервісу і торгівлі та Вищим професійний училищем № 22 міста Сарни.

Відтак, училище в Сарнах отримає 800 тисяч євро. Ці кошти скерують на відкриття нової спеціальності, де готуватимуть фахівців із дорожньо-будівельної галузі. За ці кошти закуплять і відповідну техніку. А 1,6 млн євро отримає Рівненське училище ресторанного бізнесу і торгівлі. За словами директора закладу Віктора Рудика, отримані гроші спрямують на реконструкцію однієї зі споруд, в якій організують міні-готель, виробництво харчових технологій, міні-виробництва пива, переробки молока і овочеву переробку.

«За рахунок цих коштів буде реконструйована споруда навчально-виробничих майстерень, яка не експлуатувалась понад 20 років, це ще залишок від радіотехнічного училища. За ці кошти плануємо побудувати міні-готель і виробництво харчових технологій, міні-виробництво пива, переробки молока і овочеву переробку. А другий поверх цієї споруди буде реконструйовано під навчальне приміщення для загальноосвітньої підготовки», - сказав Віктор Рудик.

Директор училища додав, що заклад нині готує спеціалістів лише на базі 11-ти класів. Після впровадження проекту тут навчатимуться і після 9-го класу. Кількість студентів планують збільшити з 540 до 900. Такі зміни якісно вплинуть на розвиток Рівного. Про це зазначив секретар міськради Віктор Шакирзян:

«Кожна інвестиція у місто Рівне - дуже важлива. Ми завжди будемо підтримувати ідеї для розвитку і працювати над залученням нових інвесторів. Підписання Меморандуму – черговий приклад того, як об’єднавши зусилля можна працювати на благо громади. Від  цього матимуть користь і учні, які навчатимуться у нових умовах і здобуватимуть високий рівень знань, а також і місто й область, які отримуватимуть кваліфікованих працівників».

Залучення європейських інвестицій і модернізація освітніх закладів дозволить розширити кількість спеціальностей у цих закладах. Зокрема, додадуться:

  • «Майстер готельного обслуговування (кваліфікації: черговий по поверху, покоївка, адміністратор)»;
  • «Майстер ресторанного обслуговування (кваліфікації: офіціант, бармен, адміністратор залу)»;
  • «Варник харчової сировини та продуктів»;
  • «Машиніст дорожньо-будівельних машин».

Заступниця виконавчого директора центрального офісу Українського Фонду соціальних інвестицій, директорка департаменту мікропроектів Ксенія Піднебесна зазначила, що вони як виконавець будуть керувати процесом модернізації і супроводжувати всі процедури проекту.

Читайте також