У Вінниці курсант урятував 8-річну дитину, яку намагалася втопити матір (ВІДЕО)

У Вінниці матір намагалася втопити 8-річного сина. Життя хлопчикові врятував курсант релокованого Харківського національного університету внутрішніх справ Артем Макаров.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Вінницької області.

На місце події прибув екіпаж поліції та "швидка". Хлопчик із повним переохолодженням був госпіталізований. Його 40-річна матір затримали у процесуальному порядку.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчі відділу поліції № 1 Вінницького райуправління повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство малолітнього).

Санкція статті передбачає покарання до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

17 квітня пресслужба Вінницького міського суду повідомила, що для матері, яка намагалася вбити свою дитину, обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу.

Курсант Артем Макаров розповів журналістам "Суспільного" про порятунок 8-річного хлопчика.

15 квітня Артем почув крик дитини, коли ішов набережною, і кинувся на допомогу.

"Перша думка була, що дитина вирішила поплавати, тому що тиждень тому була тепла погода. Подумав, що в дитини судома і вона почала тонути", — згадав Артем Макаров.

За його словами, набережна була порожньою, тому швидко вдалося пройти повз хащі до плеса річки. У воді курсант побачив жінку, яка намагалася втопити хлопчика. Як з'ясувалося згодом, це була його матір.

"Побачив, що одягнена жінка, десь на рівні комишів, вісім-десять метрів на глибині, проявляє зловмисні дії та топить дитину. Недовго думаючи, перестрибнув через паркан, спустився, зняв свої речі й стрибнув у воду. Дитина була в одязі. Відштовхнув маму, взяв хлопчика за верхній одяг і витягнув на берег", — розповів Артем Макаров.

Артем Макаров на набережній, де врятував життя дитині. Фото - Суспільне Вінниця

Він додав, що хлопчик плавати не вміє. Карету швидкої допомоги викликали патрульні, які були неподалік.

"Мати сама підпливла до берега, вона не потребувала допомоги. Почала розповідати, що вони тут опинилися випадково. Дитина це почувши, почала питати: “Мамо, навіщо ти мене хотіла втопити?”, — сказав курсант.

Набережна, де курсант урятував життя дитині. Фото - Суспільне Вінниця

Хлопець також розповів, що правоохоронцем був його дідусь, саме тому обрав професію поліцейського.

"Він жодної секунди не думав, швидко прийняв для себе рішення і врятував дитину. Пишаємося цим хлопцем, будемо клопотати перед керівництвом МВС, щоб заохотити його", — сказав ректор ХНУВСу Валерій Сокуренко.

 

Читайте також