Вбила заради квартири: жінка, яка замовила жорстоке вбивство свого батька на Рівненщині, "відсидить" 15 років (ВІДЕО)

Фото - Рівне вечірнє

У Волинському апеляційному суді днями відбулося судове засідання, де винесли вирок для замовниці та чотирьох виконавців жорстокого умисного вбивства 50-річного чоловіка з міста Вараша, що на Рівненщині, яке відбулося ще у 2012 році. Усіх їх засудили до тривалих строків ув’язнення.

Так, у суді довели, що замовницею та організаторкою вбивства чоловіка є його рідна донька, яка пішла на це заради успадкування його квартири. За вбивство батька вона пообіцяла чотирьом виконавцям 4 тисячі доларів США.

Чоловіка спершу жорстоко побили у його ж оселі та намагались задушити. Коли той втратив свідомість, його погрузили в багажник і вивезли в ліс, де продовжили знущання над жертвою – побили спочатку дерев’яною палицею, а потім щонайменше 8 разів його вдарили канцелярським ножем у шию, голову та груди так сильно, що навіть зламали клинок. Втім, вбивці не зупинилися на цьому і ще живого чоловіка облили бензином і підпалили.

У травні 2014 року у Кузнецовському міському суді вирішили засудити замовницю та усіх чотирьох виконавців до позбавлення волі від 10 до 13 років. Проте на це рішення подали апеляцію як самі засуджені, які вважали, що таке покарання є занадто суворим, так і прокурор, який вважав, що таке покарання навпаки не відповідало ступені тяжкості вчиненого ними злочину.

Так, 13 лютого 2019 року у Волинському апеляційному суді завершився розгляд апеляції у цій справі. Усіх їх визнано винними в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, на замовлення та за попередньою змовою групою осіб. 

Відтак, прийнято рішення скарги обвинувачених залишити без задоволення, скаргу прокурора задовольнити частково, а рішення суду першої інстанції у частині призначення покарання скасувати.

Тож вбивцям винесли новий вирок. Доньку вбитого, яка і «замовила» рідного батька, позбавили волі на 15 років з конфіскацією усього її майна, трьох з чотирьох виконавців «посадили» до 14 років з конфіскацією, а четвертого їхнього спільника – на 10 років з конфіскацією майна. Проте його звільнили у залі суду через фактичне відбуття призначеного покарання, у яке зарахували термін його попереднього ув’язнення у розрахунку один день попереднього ув’язнення як два дні позбавлення волі.

 

Читайте також