Віктор Шакирзян вимагає повернути людям роботу

У Рівному понад 400 людей залишились без роботи. Торговців, які працювали впродовж 20-ти років біля центрального ринку вигнали з робочих місць. Саме тут рівняни могли придбати продукти та городину за значно нижчими цінами, ніж у супермаркетах. 

Допомагають рівнянам відстояти своє право на працю представники громадської організації «Рівне Разом». Вони провели опитування серед містян. На думку більшості опитаних, влада повинна дозволити людям працювати та забезпечити підприємцям належні умови торгівлі. 

Голова ГО Віктор Шакирзян звернувся до міської влади із вимогою відновити справедливість - дати людям можливість працювати. Відповідна електронна петиція уже зареєстрована на сайті міської ради Рівного.


Громадська організація вимагає від влади: 

  • Відновити законне право на працю, якого підприємці були позбавлені.
  • За участю громадськості та представників підприємців підготувати та затвердити Рішення про врегулювання роботи підприємців, що здійснюють торгівлю на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницькій, Шевченка, яке буде враховувати інтереси усіх сторін. 

«Жодної прийнятної рівнозначної альтернативи цим людям влада міста не запропонувала. Також підприємців ніхто не попередив про такі рішення заздалегідь. Міська влада … з незрозумілих причин заборонила торгівлю. Зокрема, 11 лютого 2020 року, Виконавчий комітет Рівненської міської ради ухвалив рішення №12 Про організацію роботи ярмарку на вищевказаних вулицях терміном на 1 рік. Подібні рішення ухвалювались міською владою щороку. Уже у липні 2020 року, без жодних консультацій або пояснень, міський голова Володимир Хомко заявив про заборону торгівлі на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницької, Шевченка. ГО “Рівне Разом”, відстоюючи законні інтереси мешканців міста, розцінює ці дії з боку мерії, як грубе порушення прав підприємців. Вважаємо, що подібні дії з боку міської влади є недопустимими, особливо в умовах економічної кризи, викликаної карантинними обмеженнями», - йдеться у тексті петиції. 

Віктор Шакирзян та активісти громадської організації «Рівне Разом» переконані, що таким чином зможуть звернути увагу міської ради на проблеми рівнян і спільно знайти конструктивне рішення.
 
 

Читайте також