Випускник університету на Рівненщині очолив ОК "Південь"

Бригадний генерал Шаповалов Геннадій Миколайович - новий командувач військ оперативного командування «Південь». Таке призначення зробив Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк і представив особовому складу оперативного командування «Південь» новопризначеного командира.

Геннадій Шаповалов народився у 1978 році в Кіровоградській області. 

Освіту здобув, закінчивши з відзнаками Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті й Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Також отримав освіту в Національному університеті “Острозька академія” за спеціальністю "Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії" й закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

У березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

"Такі командири відзначаються не лише високим рівнем освіти, але й глибокою широтою поглядів. Їхні знання і розуміння сучасних військових технологій, стратегій та тактик, спираються на міжнародний досвід і передові практики. Вони є не лише воїнами, але й лідерами, здатними аналізувати складні ситуації, приймати важливі рішення. Їхні навички й інтелектуальний потенціал становлять опору не лише для внутрішніх викликів, але й для зовнішніх загроз, що ставляться перед нашою країною.

Від усієї академічної спільноти Острозької академії щиро вітаємо Геннадія Шаповалова з призначенням на посаду командувача військ оперативного командування "Південь" і бажаємо успіхів на новій посаді", - прокоментували на сайті НаУОА.

 

Читайте також