Влада Рівного не може домовитися із власником кафе про розблокування вулиці: що йому пропонують

У міському управлінні містобудування та архітектури працюють над розблокуванням центральної частини Рівного та звільненням її від заторів.

Зокрема серед шляхів вирішення цієї проблеми головний архітектор Дмитро Котляров назвав створення у центральній частині окремих кварталів та розблокування тупикових зон. Аби сформувати перші три квартали, слід продовжити вул. Сагайдачного до виїзду на вул. Петлюри, проте з цим вже є проблеми. Адже розблокуванню заважає кафе "Бочка", яке знаходиться на цьому перехресті.

За словами Дмитра Котлярова, міська влада вже веде перемовини із власником кафе Василем Гайдуром та намагаються йому запропонувати альтернативу:

- У власника цієї нерухомості є повністю всі документи. Без його згоди ніяких рухів не буде відбуватись. Ключове  для нас – порозумітись із власником кафе.

Наразі ведуться перемовини із паном Василем. У нас відбуваються дебати про те, яким чином це розташувати. Серед варіантів, які я бачу як архітектор – дозволити на місці одноповерхової будівлі, яка там є, збудувати якийсь наріжний об’єкт – наприклад, чотири-п’ять поверхів, який розташується на його земельній ділянці. Це дозволить нам розблокувати вулицю Сагайдачного, - розповідає Дмитро Котляров.

Окремо пропрацьовується варіант із частиною вул. Пересопницькою, поряд із кафе «Мелін». Там хочуть запустити односторонній рух та відкрити її для вул. Сагайдачного. Проте ця частина також у приватній власності. Із підприємцем також ведуть перемовини.

 

Читайте також