За серпень у Рівненській області зафіксували 8 випадків захворювання на сальмонельоз

У серпні  на етриторії Рівненсьокї області зареєстровано 8 випадків захворювання на сальмонельоз, що вдвічі більше за аналогічний період минулого року. Дані епідеміологічних розслідувань випадків сальмонельозу свідчать, що захворювання виникали через недотримання елементарних гігієнічних вимог під час приготування і зберігання страв. Найбільш небезпечними виявилися такі продукти та страви, які не піддавалися термічній обробці після приготування та/або тривало зберігалися при кімнатній температурі.

Звертаємо увагу! При інтенсивному розмноженні сальмонел у харчових продуктах, вони не змінюють ні смаку, ні запаху, ні їхнього зовнішнього вигляду.

  • Щоб попередити захворювання, важливо зберігати продукти, що швидко псуються на холоді, так як у теплі сальмонели дуже швидко розмножуються.
  • У домашніх умовах на кухні необхідно виділити окремі ножі і дошки для розробки сирого м’яса, риби та інших продуктів, що не підлягають тепловій обробці.
  • Хотілось би звернутись до тих, хто цього року планує проводити масові застілля з тим, щоб відповідально відносились до придбання продуктів і приготування страв.
  • Обов’язково, необхідно створити умови для дотримання особистої гігієни, щоб були рукомийники, мило, рушники (краще одноразові), наявність туалету, сміттєзбірників.
  • Пам’ятайте, що ні в якому разі не можна займатись самолікуванням та при перших ознаках хвороби звертатись за медичною допомогою. Хворобу легше і простіше лікувати на її початку.

Читайте також