За зберігання наркотиків та майнові злочини на Рівненщині чоловіку винесли суворий вирок

За принципової позиції працівників прокуратури області Рівненським апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції стосовно 31-річного жителя Здолбунівщини за вчинення ним крадіжок та незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту. 

 У суді обвинувачем доведено, що чоловік, маючи непогашену судимість  за вчинення умисних злочинів, в грудні 2016 року з горища і підїзду будинків   мешканців м. Здолбунів та м. Рівне таємно викрав дитячі коляски. Крім того, правоохоронцями в травні та червні 2017 року у останнього було виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс», який він незаконно придбав, шляхом привласниення знайденого.      

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 309 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі, від відбування якого останнього звільнено з іспитовим строком 3 роки на підставі ст. 75 КК України.

 Проте, не погоджуючись  із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особи обвинуваченого, прокурор подав апеляційну скаргу.    

 У результаті Рівненський апеляційний суд скасував попереднє рішення суду в частині призначеного покарання та виніс новий вирок, відповідно до  якого особу засуджено до 4 років позбавлення волі.  

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також