Заробітна плата та утримання доріг: на що в Рівному хочуть спрямувати майже 14 млн гривень?

Фото - Про все

Учора на засіданні бюджетної комісії у Рівненській міській раді попередньо розглядали зміни до бюджету міста. Відтак, начальник управління бюджету і фінансів  Віктор Шульга пояснив, що через те, що надійшов акциз за три місяці, сталося перевиконання бюджету в сумі 13 млн 930 тисяч гривень. Хоча, запевняє, що до кінця року ситуація буде досить складною через те, що в бюджет на цей рік затверджували з урахуванням мінімальної зарплати за 2017 рік, а в 2018 її ще піднімали.  

«У нас є перевиконання доходів бюджету нерозподілене за січень-вересень у сумі 13 млн 930 тисяч гривень. Ці гроші пропонується розподілити на такі видатки і надати таким управлінням:

  • Управління освіти – 1 млн 382 тисячі на заробітну плату працівникам шкіл.
  • Управління охорони здоров’я – заробітна плата вузьким спеціалістам в первинній медичній допомозі – 1 млн 325 тисяч;
  • Управління ЖКГ – загальна потреба по дорогах складає майже 12 млн гривень. Зараз на поточний ремонт доріг пропонується виділити 6 млн гривень.
  • Управління транспорту і зв’язку – пільговий проїзд міськелектротранспортом – 1,5 млн гривень при мінімальній потребі 6 млн гривень.
  • Управління культури і туризму – 30 тисяч на облаштування асфальтного покриття МПК і 3млн 693 тисячі - видатки на заробітну плату працівників органів місцевого самоврядування.

Це «додаткові гроші», ми бачимо, що практично всі направляються на закриття якраз поточних видатків і то по жовтню і листопаду на наші галузі соціально-культурної сфери і на утримання доріг. Весною ми забрали в управління ЖКГ 12 мільйонів, маємо вернути, щоб вони змогли виконувати роботу.

Остаточно ці зміни повинні затвердити на найближчій сесії 18 жовтня.  

 

Читайте також