Завтра у Рівному відбудеться презентація книги рівненської поетеси, яка померла рік тому

29 січня минає перша річниця з дня смерті рівненської поетеси Вікторії Самчук. Відтак, завтра, у неділю, 28 січня, о 16 год. у Рівненському академічному обласному театрі ляльок (м. Рівне, вул. С. Петлюри, 15) відбудеться вечір пам`яті Вікторії Самчук та презентація її третьої книги «Свічі моєї не гасіть».

Організатори запрошують прийти та відчути:
Багатство
Емоцій
Світлих
Ілюстрацій
Дарованих
Автором.

Вхід - вільний.

Довідково:

Вікторія Самчук - (9.01.1977 - 29.01.2017) рівненська поетеса, громадська діячка, член ради ВП Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії", учасниця народно-літературного об`єднання "Поетарх". 

Народилася Вікторія в м. Рівному. Проживала у місті Здолбунові Рівненської області. У 13 років через смерть мами захворіла на цукровий діабет, який у 27 років призвів до втрати зору та інвалідності I групи. Неодноразово перемагала у конкурсах за номінацією «Авторська поезія» як на місцевому, так і на всеукраїнському рівнях. Серед них: «Повір у себе», «Барви життя», «Маленький Парнас», «Червона калина» та інші.

Втратила зір, але відкрила в собі літературний талант. Попри те, що з кожним роком недуга все більше давала про себе знати, Вікторія духом не падала. Записувала вірші на папері, казала, що навчилася визначати дотиком, де рядок починається і де закінчується. Тільки от прочитати написане не могла - не бачила. В цьому їй допомагав чоловік - перечитував твори дружини через лупу - він також інвалід першої групи по зору.

У 2007-му році вийшла перша збірка її віршів "Каркаде".

Читайте також