Жителю Рівного переймається за своє здоров'я через сусідство із медичним центром (ФОТО)

До нас у редакцію звернувся житель будинку на вулиці Кавказька, 6, який збентежений роботою медичного центру у цьому ж будинку. Чоловік зазначає, що його думку поділяють і інші мешканці:

«Мешканців будинку у №6 на вул. Кавказькій м. Рівне дуже непокоїть, що в квартирі №26 проводиться лікування пацієнтів фірмою Vita Med. У квартиру пацієнти потрапляють через загальний під'їзд, де ходять всі мешканці. На даний час , коли у світі пандемія короновірусу пацієнти клініки постійно контактують з мешканцями, так як загальний вхід. На наш погляд, лікування людей - це дуже добре, але вони мають бути відокремлені від житлових квартир. Допоможіть будь-ласка вирішити проблему. Це взагалі якийсь жах - кожного дня мешканці мусять контактувати з пацієнтами Vita Med. Це при тому, що у нас епідемія. Має бути окремий вхід до клініки».

Чому не облаштований окремий вхід у медичний центр і чи варто перейматись мешканцям будинку, виясняли наші журналісти. Вони поспілкувались із головою правління ОСББ «Кавказьке» Ольгою Яковлевою-Гаврилюк. Пані Ольга розповіла, що до неї із такими скаргами не звертались. Припускає, що мешканців могла стривожити ситуація, яка трапилась днями:

«Наші мешканці були стурбовані тим, що бачили працівників санепідемстанції (нині це лабораторний центр, - авт.), які заходили у третій під’їзд зі своїми цілями. Згідно із законодавством, вони не повинні інформувати ні голову правління, ні членів, ні сусідів про здійснення тих чи інших дій. Чи вони тести брали чи що. Це можуть бути лише здогадки наші. Але щоб не створювати паніку і не спонукати людей до панічних дій і неправомірних дій стосовно сусідів, нас, голів ОСББ, про це не інформують і не повинні інформувати», - розповіла Ольга Яковлева-Гаврилюк.

Вона додала, що щотижня у всьому будинку проводять дезінфекцію – обробляють двері, ручки, поручні тощо. Для цього наймають спецпрацівників.

Директор медичного центру, робота якого непокоїть мешканців, Віталій Гервазюк розповів нашим журналістам, що також дотримується усім протиепідеміологічних норм, особисто декілька разів у день обробляє ручку дверей під’їзду та ручку дверей закладу, а у середині - все не менш серйозно.

 

«Я сам батько трьох дітей, я не хочу принести додому Ковід-19. Проводиться обов’язкова робота з пацієнтами, усі вони приходять у засобах захисту чи респіраторах, за потреби – рукавиці. Щоб максимально зменшити контакт із мешканцями під’їзду, я зробив графік таким чином, щоб розпочинати після часу пік, після 9-10 години, коли більшість мешканців під’їзду ідуть у своїх справах, аби менше контактували. Закінчити намагаюсь до 5-6 години, щоб мешканці не відчували дискомфорту, я це все розумію».

Перед записом з кожним пацієнтом проводиться анкетування на визначення того, чи були вони за кордоном, у контакті із людьми, які приїхали з-за кордону, чи були у лікарнях, з родичами, які температурили. Кожному пацієнту закладі вимірюють температуру, обробляють руки, забирають верхній одяг і перевзувають. Це обов’язково. Також проводять ультрафіолетове опромінення приміщення тощо.

Медичний центр функціонує із кінця 2018 року. Директор хоче зробити окремий вхід, навіть вже розроблений проект. Втім, через судові перипетії змушений чекати.

«Мій заклад знаходиться на першому поверсі, де крім нього більше житлових приміщень немає, лише нежитлові, приймальня ОСББ. Із правлінням ОСББ ми знайшли компроміс. Адже у мене в планах робити окремий вхід, але у зв’язку з труднощами, тому що тут йде боротьба із забудовниками, зараз це неможливо зробити, адже люди тут хочуть будувати, на території Кавказької, 6, - каже пан Гервазюк. - Тому я не можу орендувати в ОСББ прилеглу територію для того, щоб зробити окремий вхід».

До слова, жителі Кавказької,6 виступають проти будівництва у їх дворі, там може з’явитись бізнес-центр і парковка.

 

Читайте також