"100 картин дітей незламної України": у Лондоні експонуватимуть картини рівненських художниць

Фото: Суспільне Рівне

Патріотичні сюжети чотирьох учениць Рівненської дитячої художньої школи експонуватимуть в Лондоні на виставці "100 картин дітей незламної України". Це благодійний проєкт, спрямований на підтримку мистецьких закладів в Україні. 

Про це пише Суспільне.

Елементи Петриківського розпису додала у свою роботу 15-річна Юліана Мархальчук.

"Він гарно виглядає в роботах. Я хотіла зобразити цінності моєї батьківщини — вишиванки, як символ країни, хатинки із солом'яними стріхами в українських селах, дерев'яні храми. Є кінь, бо дуже люблю малювати коней", — пояснила Юліана Мархальчук.

Роботи чотирьох учениць Рівненської дитячої художньої школи імені Анатолія Мартиненка представлятимуть Рівненщину на виставці "100 картин дітей незламної України" у Лондоні. Окрім Анастасії Навозняк і Юлії Мархальчук, це Дарина Лац і Юлія Мосніцька.

"Загалом, буде сто робіт обдарованих дітей з 25 областей. Малювали спеціально під виставку на довільну тему. Єдина умова була від організаторів — не малювати війну взагалі. Тому що й так стільки місяців у війні, під час тривог", — зазначила заступниця директора художньої школи Наталія Дребот.

"100 картин дітей незламної України" — це благодійний проєкт Міжнародної освітньо-культурної асоціації у партнерстві з Британським благодійним фондом Sincere Education and Cultural Development, спрямований на підтримку мистецьких шкіл в Україні.

 

Читайте також