140 тисяч для рівненських нацгвардійців зібрали на "Благодійному ярмарку"

6 жовтня з ініціативи "Молодіжної ради при Рівненській міській раді" в парку "Лебединка" пройшов благодійний ярмарок, метою якого був збір коштів для рівненського підрозділу Національної гвардії. Під час заходу організаторам вдалося зібрали 140 тисяч гривень на засоби радіолектронної боротьби і дрони для рівненських нацгвардійців.

Впродовж ярмарку всі охочі мали можливість відвідати навчальний мультимедійний тир, заняття з тактичної медицини і вогневої підготовки, дізнатися про підготовку службових собак Нацгвардії, характеристики броньованої машини «Варта» і скуштувати військового кулішу. Крім того, для рівнян виступили: військовий оркестр 2 Галицької бригади, фокусники Максим Павловський і Василь Сав’юк, місцеві діджеї, працювала «Книжкова крамарня». Також гості ярмарку могли придбати продукцію і хенд мейд вироби від місцевих виробників.

"Кілька тижнів тому до нас звернулась голова «Молодіжної ради» Іванна Одейчук і запропонувала організувати благодійний ярмарок для підтримки нашого підрозділу. Ми охоче підтримали цю ідею. Наші військовослужбовці ось вже майже рік беруть участь в обороні Донеччини і для ще ефективнішого виконання бойових завдань їм необхідні РЕБи і дрони", – ділиться нацгвардійка Дарина.

Також під часу ярмарку Віктор Шакирзян та Світлана Марчук від громадської організації "Рівне Разом" передали бійцям три fpv дрони та "Mavic 3 pro".

"Хочу зазначити, що це спільний захід Нацгвардії і Молодіжної ради Рівного. Те, що вони сьогодні об'єднались, - вони великі молодці! Тому що тут присутні військовослужбовці, які і демонструють нашим дітям, нашій молоді що таке зброя, як з нею поводотися і яким чином нам сьогодні треба боронити нашу державу", - зазначив виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

"Ми сьогодні бачимо яскравий приклад того, що лише разом, об'єднавшись: військові, громада, волонтери зможемо вигнати з нашої землі ту нечисть, аби Україна знову стала вільною Державою", - звернулась до присутніх голова ГО "Рівне Разом" Світлана Марчук.

Окрім того, ще два "fpv" від рівненської молоді вручила нацгвардійцям голова Молодіжної ради міста Іванна Одейчук.

"Для нас, рівненської молоді, є велика честь і обов'язок допомагати нашим Збройним силам України організувати та бути присутніми на такому заході. Дякуємо для рівненських нацгвардійців за можливість долучитись до цього масштабного збору", - поділилась голова "МР" Іванна Одейчук.

"Дякую всім організаторам за таку добру справу і дрони. Сьогодні, як ніколи, дуже важливо підтримувати наших військовослужбовців на фронті", – підсумував командир рівненської військової частини підполковник Віталій Опольський.