15 закладів Рівненщини включили до мережі кулінарної спадщини Європи

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненщина та Львівщина - два міста України, які увійшли в Європейську мережу кулінарної спадщини. Наш регіон там ще з 2009 року. Загалом до мережі входить ряд підприємств та організацій із 20 регіонів Європи. Основна позиція мережі полягає в тому, аби виокремити чітку ідентичність та зберегти основні особливості певного регіону. 

Мережа має на меті розвивати регіони шляхом промоції виробництва натуральних продуктів харчування у невеликому розмірі так, щоб і туристи, і місцеві могли з легкістю відшукати автентичні страви в кожному регіоні. Європейська мережа загалом охоплює не лише ресторани, але й сільські крамниці, фермерства та виробництва. Загалом це створює хорошу базу для розвитку туризму, зокрема завдяки впізнаваному логотипу, який є міжнародним брендом та гарно відомий у Європі. 

Як зазначив координатор мережі регіональної кулінарної спадщини Рівненщини Олександр Муран, нашій області набагато легше було пристосуватися до мережі через те, що ще лишилися первинні виробництва продукції. 

У Рівненській області мережа нині нараховує 15 членів: ресторан "Случ" (Березне), ресторанний комплекс "Біле озеро" (Володимирець), ресторанний комплекс "Рікос" (Корець), ресторанний комплекс "Кристал" (Костопіль), ресторанно-торговельний комплекс "Рікос"  (Остріг), ресторанний комплекс "Сарни" (Сарни), ресторан "Спорт" (Рівне), ресторанно-готельний комплекс "Скольмо" (Клевань), ресторанний комплекс "Колиба" (Рівне), готельно-ресторанний комплекс "Айвенго" (Рівне), бар "Париж" (Рівне), шинок "Рівень" (Рівне), ресторан "Фламінго" (Рівне), ресторан "Троянда" (Радивилів) та інші. 

Відтак, вони зобов'язані забезпечувати асортимент традиційних для Рівненщини страв, мати наліпки, логотип, буклети Мережі. не лише кухарі, але й офіціанти повинні знати технологію приготування страв та бути готовими розказати їх гостям в світлі традицій і смаків Рівненської області - додати легенти, байки тощо. 

Лого Мережі

Також додамо, що серед учасників мережі є й виробники-пекарі та м'ясопереробники області. 

Читайте також