25 порушень правил рибальства за тиждень зафіксували на Рівненщині

У період з 6 по 12 лютого 2020 року інспектори Рівненського  рибоохоронного патруля зафіксували три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та 20 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно якими вилучено 9 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період накладено штрафів на суму 1 564 грн. У порушників вилучено два заборонених знаряддя лову», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, шостого лютого у ході рибоохоронної роботи на території водоймі, поблизу смт. Степань Сарненського району знайдено безгосподарське майно. В результаті, було вилучено 5 од. сіток, загальною довжиною 80 метрів. Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлено. Водні біоресурси у живому вигляді повернуто до природного середовища.

Восьмого лютого інспекторським складом було задокументовано три порушення правил рибальства. Інцидент стався на березі водойми, поблизу с. Користь Сарненського району. Чоловіки хотіли порибалити забороненими знаряддями лову – сітками.

Дев’ятого лютого інспекторським складом викрито громадянина, який хотів здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «павуком». Він знаходився на березі р. Случ поблизу с. Стрільськ Сарнинського району Рівненськоъ області.

Проте, у всіх випадках, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, громадяни не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, карася сріблястого – 17 грн.

Читайте також