3 жовтня: свята, прикмети та іменинники

Сьогодні, 3 жовтня, відзначають Всесвітній день сільськогосподарської техніки, а в Україні - День працівників освіти та День територіальної оборони України.

Цього дня іменини святкують  Михайла, Теодора, Федора, Олега, Мислислава, Ґерарда, Терези, Катерини. 

Православні сьогодні вшановують пам'ять великомученика Євстафія Римського. Цей святий та його сім'я загинули мученицькою смертю в ІІ столітті після того як відмовились зректися Ісуса Хреста та відмовились принести жертву ідолам. 

В Україні сьогодні святкують День вчителя. або День працівника освіти. Свято відзначається ззгідно Указу президента України Леоніда Кучми від 11 вересня 1994 року кожної першої неділі жовтня. 

Прикмети у цей день: Тепло та павутина літає - снігу довго не буде. Північний вітер на Євстафія – буде ранньою зима. Західний вітер - до мокрої погоди та дощів. Східний вітер 3 жовтня - до сильних злив, Якщо на нижніх галках ялини багато шишок - до ранніх морозів, Якщо шишок більше вгорі - то холодним буде кінець зими.?

У цей день не можна займатися рукоділлям, лінуватися та цілий день лежати на дивані, збиратися за столом 13 людям, ходити до лісу, бо можна заблукати. 

Читайте також