30 правоохоронців із Рівненщини навчатимуться на поліцейського офіцера громади у Львові

Сьогодні, 7 жовтня, у Львівському державному університеті внутрішніх справ відбулись урочистості з нагоди відкриття занять.

Впродовж двох з половиною місяців слухачі - поліцейські з Хмельницької, Рівненської та Волинської областей проходитимуть спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами з правоохоронної діяльності, а саме: тактичну підготовку з елементами моделювання ситуацій, методи контраварійного кермування, розвиток навичок проактивної діяльності, сучасні інструменти та методи взаємодії поліції та громади, повідомляє поліція Львівської області.

Навчання відбуватиметься на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. Поліція Львівщини надаватиме матеріально-технічну допомогу під час проведення занять. Окрім педагогів університету, у навчальному процесі також братиме участь керівництво управління превентивної діяльності обласної поліції. 

Нагадаємо, створення інституту поліцейських офіцерів громади – це наступний крок у реформі Національної поліції, основна мета якого – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не лише працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

У Львові до навчального курсу "Поліцейських офіцерів громади" приступили 30 поліцейських із Рівненщини. З цієї нагоди до урочистостей у Львівському державному університеті внутрішніх справ долучилися начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук, його заступник — Руслан Стрельбіцький та керівник управління превентивної діяльності ГУНП Руслан Жук.

Читайте також