4 роки підіймалися пішки: у Рівному в 9-поверхівці на Вербовій запрацював ліфт

Минуло три тижні відтоді як відновив свою роботу ліфт в одному з під'їздів дев'ятиповерхівки на вулиці Вербовій. До цього в будинку, у якому компактно проживають родини військовослужбовців, підйомний транспорт не працював чотири роки. Причина – вихід із ладу редуктора білоруського виробництва. Завдяки зусиллям мешканців, управлінської компанії та депутата округу Святослава Стельмащука проблему таки вдалося вирішити.

«Ще наприкінці минулого року я звертався до спеціально уповноваженої експертної організації для проведення експертизи аварійності ліфта. Після чого клопотав щодо включення робіт із його ремонту до переліку, що підлягають ремонту та виділенню коштів по програмі співфінансування 70/30. У результаті на сьогоднішній день бачимо успішно пророблену спільну роботу міської влади, мешканців багатоповерхівки та управлінської компанії», - зазначив Святослав Стельмащук.

Як розповідає заступник директора УК «Сонячне» Олександр Кухар, відремонтувати ліфт не було змоги через відсутність необхідних запчастин, адже ця модель була експериментальною та належала білоруським виробникам.

«Замовляти ж комплектуючі в держави-агресорки сьогодні просто не мали морального права. Тому відповідний аналог довелося відшукати в Туреччині», - додає депутат Рівнеради Святослав Стельмащук.

У результаті вдалося зібрати необхідні кошти на ремонт ліфта: 70 % виділили з міського бюджету, а 30 % - зібрали мешканці. Загальна сума ремонту становила 270 тисяч.

Як зізнається мешканець дев’ятиповерхівки Василь, жителі чудово розуміють, що сума на ремонт ліфта з їхнього боку могла би бути значно меншою, якби їм удалося разом створити ОСББ. Утім саме його створення і стало неможливим через те, що за цих чотири роки чимало рівнян, які проживали на верхніх поверхах будинку, залишили свої помешкання або здали в оренду. Сьогодні ж, каже пан Василь, жевріє надія, що таки вдасться зібрати відповідну робочу групу, зайнятися створенням у будинку ОСББ та навести в ньому лад, адже ліфт – це не єдина проблема, яку вдалося вирішити.

Читайте також