77 років потому: як у Рівному вшановували пам`ять жертв війни (ФОТО)

Сьогодні, 22 червня, в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, адже саме цього дня 77 років тому розпочався найкривавіший її період.

Так, вранці у Рівному на Дубенському військовому меморіалі пройшов мітинг-реквієм. Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто так і не повернувся з війни, хто загинув на фронтах і в тилу, усіх, чиє життя було обірване війною. Після цього поклали вінки та квіти до алеї Героїв.

У заходах взяли участь заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, перший заступник голови облради Сергій Свисталюк, представники міської влади, ветерани, військовослужбовці та небайдужі рівняни.

До слова, аналогічні заходи сьогодні відбуваються в усіх районах і містах Рівненщини.

Нагадаємо, що у перші години 22 червня 1941 року українські землі зазнали ударів ворога, а за кілька місяців бойових дій були повністю завойовані гітлерівськими військами та їх союзниками. Зокрема, місто Рівне перебувало в окупації 945 днів. У цей час було знищено понад 102 тисячі радянських військовополонених і цивільних громадян, зокрема у Рівненській області – понад 232 тисячі.

Читайте також