Аби врятувати життя юній Даринці: у Рівному покажуть благодійну виставу та проводять аукціон

На фото - Даринка Білецька

Юна дівчинка Даринка потребує допомоги в лікуванні. Із перших днів життя у неї виявили ВІЛ-інфекцію. Біологічна мати покинула дівчину відразу після народження, а опікується Даринкою Олена Тоюнда. Наразі збирають кошти для обстежень та лікування у Польщі, потрібно щонайменше 70 тисяч гривень. Збирають їх усім містом. Для цього організували аукціон «Благодійне Рівне», взяти участь може кожен охочий: ви можете запропонувати викупити зустріч із вами чи продати сертифікат або ж певний виріб.

«Проект «Благодійне Рівне» ми створили у 2016 році, але проводити аукціони почали ще з 2014 року. У нас було багато сезонів, продавали відомих людей не тільки в Рівному, а й в України, продавали різні поробки людей, сертифікати. Спочатку ми збирали на допомогу армії, потім поступово почали збирати кошти для фонду «Скарбниця надії», який опікується дітками, які хворі на онко. У цьому році це перший сезон, він для Даринки. Звернулась Олена, чи можемо ми провести, ми легкі на підйом і  відразу погодились. Аукціон триває і наразі. Усі охочі можуть доєднатись до аукціону, стати лотом, презентувати поробки, сертифікати тощо. Ми будемо виставляти ці лоти на продаж», - розповів керівник аукціону «Благодійне Рівне» Олександр Безощук.  

Зліва - Олена Тоюнда, Олександр Безощук, Ірена Боровець

Крім того, 26 січня в Рівненському обласному музично-драматичному театрі відбудеться показ благодійної вистави «Білосніжка та семеро гномів». Як розповіла керівниця літературно-драматичної частини театру Ірена Боровець, вартість одного квитка становить 60 гривень, виручені кошти будуть передані для лікування Даринки, очікують зібрати близько тисячі євро.

«Ми завжди позиціонували себе як заклад, який знаходиться у серці Рівного, а серце – це той орган, який реагує найпершим на те, що турбує організм. Звичайно, ми не можемо долучатись до усіх потреб рівнян, підтримувати, але певні групи, які нас зачіпають, ми не минаємо. Саме випадок Даринки ми вирішили огорнути більшою увагою. 26 січня ми зіграємо благодійну виставу. Сподіваюсь, зберемо кошти для лікування дівчинки. Зіграємо «Білосніжку та семеро гномів», це прем’єрна вистава цього року, яка пройшла із великим аншлагом, а тому ми довго не думали, яку саме виставу грати як благодійну».

Олена Тоюнда, яка опікується дівчинкою, зазначила, що не очікувала такого ажіотажу щодо збору коштів. Також жінка зазначила, що наразі вже зібрано третю частину від потрібної суми:

«Я не думала, що буде такий ажіотаж, не думала, що буде так багато лотів, їх активно викуповують. Щиро дякую, що рівняни так відгукуються, і не лише рівняни. Багато людей підтримують Даринку і я сподіваюсь, що ми продовжимо її лікування, закінчивши всі обстеження, їй стане значно краще, аніж вона зараз почувається».

Як додав Олександр Безощук, «Благодійне Рівне» готує ще багато сюрпризів і цікавих лотів, стежте за подіями.

Допомогти дівчинці можна також просто надіславши кошти на карту Олени Тоюнди: 4731 1856 1652 5520.  

Читайте також