"Адвокат працює": заступник голови Рівненської облради - про своє викриття на хабарі

Заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк прокоментував підозру в отриманні хабаря у пів мільйона гривень. 

Нагадаємо, про це стало відомо минулого тижня. 

Повідомлялось, що за ці гроші Сергій Свисталюк мав вирішити питання місцевого підприємця. Додамо, що це пов'язано зі справою про купівлю приватним підприємцем непрацюючого санаторію "Новостав". У справі також фігурує колишній директор Рівненського тубдиспансера Федір Аврука, якого, нагадаємо, затримали на хабарі у понад 860 тис грн. 

За даними слідства, наприкінці 2021 року підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який раніше перебував у комунальній власності.

Сергій Свисталюк, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв сприяння. Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами облради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га.

Як пояснив "Рівне Медіа" Сергій Свисталюк, наразі від посади відсторонений він не був. 

- Адвокат працює. Поки що не хочу давати жодних коментарів. Я працюю на роботі, знаходжусь на робочому місці. Підозра вручена і поки що все. Поки що відомо про перше судове засідання - швидше за все під заставу, а далі - не коментую, чекаю думки адвоката, - сказав чиновник. 

Про місце та дату обрання запобіжного заходу, наразі йому не повідомляли. 

- Дата невідома - мені пояснили, що мене будуть набирати і повідомляти, - додав Сергій Свисталюк. 

Читайте також