Активісти Рівного перевірять статки суддів, поліцейських та прокурорів

У вівторок, 13 лютого, об 11:00 в інформаційно-освітньому просторі «InfoHub» (вул. Словацького, 3-А) відбудеться прес-конференція на тему: «Тотальна перевірка: у 35 рівненських суддів, поліцейських та прокурорів перевірять декларації за 10 років».

Під час заходу активісти громадської організації «Антикорупційний моніторинг» оприлюднять перелік із 35 суддів, прокурорів та керівників Національної поліції, декларації та спосіб життя яких потребують посиленої перевірки через сумніви щодо відповідності реального та задекларованого способу життя. Їх обрали після первинного аналізу щорічних декларацій за 2016 рік серед 149 суддів, 33 топ-керівників прокуратури Рівненської області, а також 24 керівників Національної поліції в Рівненській області та їх структурних підрозділів.

За яким принципом визначались сумнівні декларації? Яким чином відбуватимуться посилені перевірки? Для чого активісти аналізують декларації кожного декларанта за останні 10 років? На кого з представників Феміди вже поскаржились «Антикорупційному моніторингу» мешканці області? Які труднощі вже виникли зі збором інформації щодо декларацій та реального способу життя та що саме намагаються приховати судді? Про це – під час прес-конференції.     

Моніторинг декларацій представників Феміди громадська організація «Антикорупційний моніторинг» проводить з листопада 2017 року в рамках проекту «Ціна правосуддя: моніторинг реального способу життя і декларацій правоохоронців та суддів Рівненщини», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також