Айтівець з Костополя мобілізувався до ЗСУ з другою групою інвалідності

Молодий програміст із Костополя прийшов до стін ТЦК ще 26 лютого 2022 року, щоб мобілізуватися до лав армії. 

Про це повідомляють у Рівненському обласному ТЦК та СП. 

Проте охочих було стільки. що він був мобілізований лише 28 лютого. Так звичайний айтівець став стрільцем.

Бойове хрещення "Гугл" пройшов під час зачистки населених пунктів Козацьке та Духанівка, що на Сумщині. Потім з осені 2022 року до зими 2023 року хлопець обороняв Бахмут. 

- Ми думали, що тут надто тяжко. Але потім зрозуміли, що це далеко не так. Адже тут можна було заховатися за будинком, кущі та дерева теж були хоч якимось, але сховком… А потім настало справжнє пекло… - говорить Юрій про утримання позицій біля населених пунктів Оріхове, Василівка, Громове.. – Довкола майже гола місцина. Сховатися немає як. А утримувати позиції потрібно… В першому ж бою з тридцяти побратимів більшість стали трьохсотими, і поранення були далеко не легкими.

Далі були Торецьк, Дружба, Іванівське. 

Навесні 2023 року під час штурму захисник отримав осколкове поранення від 120-мм міномету. Було тривале лікування, і там на лікарів чекав справжній сюрприз.

- Я просто мав другу групу інвалідності пожиттєво. І коли йшов мобілізовуватися до ТЦК, нікому про це не сказав. Та і не до того тоді усім було. А тут, після усіх обстежень, лікарі виявили мою хворобу. І вирок їхній був однозначним – обмежено придатний до військової служби із забороною проходити службу в бойових підрозділах. Так я опинився в роті охорони Рівненського обласного ТЦК і теж на посаді стрільця.

За збереження життя особового складу та вольові якості Юрій нагороджений відзнакою командувача військ оперативного командування «Захід» та медаллю «За оборону міста Бахмут».

Читайте також