Бабат. Закон не писаний

 «Зачароване» коло

У Рівному ще в 2013 році була ситуація, коли на об’єкті трапилася біда із працівником. Як писало «ВСЕ», такий випадок мав місце під час реконструкції нежитлової будівлі під торгово-адміністративний центр по вулиці Соборній, 332. Замовником робіт був депутат Рівнеради Олександр Бабат. 

(фото:ВСЕ)

Будинок без документів

Смерть 35-річного Андрія Артвінського не є прикрим випадком, а це - логічний наслідок усього беззаконня, яке супроводжує весь процес будівництва.

За словами керівника ДАБІ Рівненщини Ігоря Мічуди, спочатку подавалася декларація від фізичної особи про те, що там буде зводитися адміністративна будівля з готельними номерами. Тоді роботи відповідали генеральному плану Рівного, адже велися у громадсько-діловій зоні «Д-2». Останнє говорить, що там житла будувати не можна. Там можна зводити лише об’єкти торгівлі та туризму.

В липні фізична особа подає заяву із проханням скасувати цю декларацію. Через деякий час з’являється інформація із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що в Рівному по вулиці Київській, 67 є незавершене будівництво із 71,2% готовності. Після чого подається заява про намір реконструювати торговий комплекс із готельно-офісними приміщеннями під 11-ти поверховий будинок. Вказується, що у власності вже є земля, а «добро» від міста (містобудівні умови – прим. ред.) уже непотрібно, бо запланована лише реконструкція.

Замовником будівництва є компанія ТОВ «Апартамент-Буд». За даними ЄДРу, її засновником є матір депутата - Людмила Бабат.

На перевірку ДАБІ представники від компанії не з’являються. Держгеокадастр інформує, що виконання таких робіт неможливе без зміни цільового призначення ділянки площею у 0,142 га. В свою чергу, управління земельних відносин Рівного повідомляє, що на «реконструкцію» незавершеного готелю під будинок компанія має отримати містобудівні умови.

Зараз будівельна декларація скасована, а зведення 11-ти поверхової споруди вважається незаконним.

Читайте також