Без маски на вулиці - штраф: як на Рівненщині каратимуть людей за порушення нових заборон через карантин

Фото - ілюстративне

Вже від завтра, з 6 квітня, на Рівненщині і місті Рівному вступають у дію нові заборони пов'язані з введенням Кабміном більш жорстких карантинних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції серед громадян.

Нові заборони передбачають:

  • В усіх громадських місцях потрібно бути в масці чи респіраторі. Що таке громадське місце - читайте тут:
     
  • Уряд не закриває церкви, проте масові та релігійні заходи заборонені.
     
  • Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості.
     
  • Людям старше 60 років заборонено виходити на вулицю. Детальніше про це тут:
     
  • Гуляти або йти вулицею можна лише групами до двох чоловік і обов'язково у масці або респіраторі.
     
  • Заборонено ходити в парки/сквери, зони відпочинку, лісопарковіі та прибережні зони, за винятком, якщо вам потрібно вигуляти домашню тварину, але це можна робити лише одній особі, або у разі службової необхідності. 
     
  • Дітям до 14 років ходити вулицею можна тільки у супроводі батьків чи опікунів.

Заходи карантину наразі діятимуть до 24 квітня. На цей період навчання в школах та університетах переведено в онлайн-режим. У Кабміні зазначають, що якщо буде зафіксована динаміка зниження захворюваності на коронавірус, то вкінці квітня карантин планують поступово послаблювати.

За порушення правил карантину під час поширення COVID-19 в Україні, відповідно до ст. 325 ККУ, стягуватимуть штраф у розмірі від 17 тис. до 51 тис. грн або садитимуть за грати на строк до 3 років - якщо порушуватимуться санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, передбачена кримінальна відповідальність. Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях здійснює МВС та Нацгвардія.

Зазначимо, що від початку карантину за порушення карантинних обмежень суди вже оштрафували громадян України загалом на 272 тисячі гривень.

Читайте також