Без "прав" та номерного знака: на Рівненщині водійка скутера пропонувала хабар патрульним

Днями на автомобільній дорозі М-06 Київ — Чоп, поблизу стаціонарного посту Корець, інспектори зупинили транспортний засіб скутер Ventus, який порушив вимоги дорожнього знаку.

Про це повідомляють у патрульній поліції Рівненської області.

Виявилося, що жінка не має права керувати цим транспортним засобом, оскільки не отримувала посвідчення водія відповідної категорії. Окрім цього, на скутері не було номерного знака.

Під час спілкування інспектори у водійки виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку вона відмовилася.

Охоронці порядку повідомили 27-річній водійці, що на неї будуть складені адміністративні матеріали. Та, аби уникнути відповідальності, керманичка запропонувала патрульним кошти в розмірі однієї тисячі гривень та намагалася покласти їх у кишеню інспектору. Охоронці порядку попередили жінку про кримінальну відповідальність, але громадянку це не зупинило.

Патрульні винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) та склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП, а на місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Читайте також