Безпека, реабілітація та оздоровлення: що відомо про захист дітей в умовах війни на Рівненщині

Стінопис рівненського художника Костянтина Качановського на будівлі Херсона

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль розповів про захист дітей в умовах війни в області. Зокрема, посадовець оприлюднив важливі цифри, що стосуються дітей.

Так, відомо, що із початку року 215 млн грн отримали багатодітні сім’ї. Ідеться про допомогу на третю та кожну наступну дитину до шестирічного віку. В області - майже 15 тис. отримувачів такої виплати.

Понад 15 млн грн передбачено на реабілітацію дітей з інвалідністю в цьому році. До органів соцзахисту наразі надійшло 637 заяв. 156 дітей уже пройшли реабілітацію за кошти держбюджету.

6 млн 143 тис. грн заплановано з місцевих бюджетів на організацію літнього оздоровлення й відпочинку дітей.

8 патронатних сімей зареєстровано в області. Завдяки участі Рівненщини у проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини» кількість таких родин планують збільшити.

110 класів безпеки діють зараз на Рівненщині. У 37 школах працюють офіцери Служби освітньої безпеки. Постійно збільшується кількість укриттів.

Відкрито 4 «зелені кімнати» - у Рівному, Сарнах, Острозі й Володимирці. Там із дітьми, які стали жертвами насильства або свідками злочину, працюють педагоги та психологи. Невдовзі такі кімнати запрацюють у Зарічненській громаді й у Вараші.

«І в умовах миру діти потребують захисту та підтримки дорослих. В умовах війни – це питання стає в рази актуальнішим. Саме заради їхнього майбутнього нині триває наша боротьба», - зазначає начальник РОВА.

Читайте також