Білоруська армія нарощує сили на Рівненському та Волинському напрямках: які ризики нападу

Ілюстративне фото

У звіті Генштабу станом на 27 серпня повідомили, що у білорусі армія нарощує сили та засоби розвідки у прикордонні біля Волині та Рівненщини.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив в інтерв'ю РБК-Україна, що наразі у білорусі розміщено один дивізіон ракетного комплексу "Іскандер", який і здійснює ракетні пуски, три дивізіони C-400, С-300.

За його словами, з повітряного простору Білорусі Україні загрожують бомбардувальники Ту-22М3, які можуть нести крилаті ракети повітряного базування, ті ж самі X-22.

Водночас Скібіцький наголосив, що наразі у Білорусі немає достатньої кількості військ і загроза російського сухопутного вторгнення з території цієї країни на сьогодні мінімальна.

"Наразі розвідка фіксує окремі підрозділи сил спеціальних операцій та не спостерігає ні перекидання в Білорусь сухопутного компонента, ні нарощування, ні створення будь-яких наступальних угруповань", — сказав він і додав, що за оцінками розвідки, зараз на території Білорусі перебуває приблизно тисяча російських військовослужбовців.

Читайте також