Білоруські прикордонники доставили до кордону групу нелегалів із Пакистану та Бангладешу - ДПСУ

На державному кордоні на Житомиршині затримали групу нелегальних мігрантів вихідців з Південно-Східної Азії. 

Про це повідомляє Держприкордонслужба. 

Так, під час патрулювання прикордонники помітили доріжку слідів, що вела з території білорусі і відразу виявили та зупинили шістьох іноземців. Як надалі з’ясувалось, вони - громадяни Пакистану та Бангладеш.

Затримані чоловіки повідомили, що територією білорусі їх до кордону з Україною на автомобілі довезли особи у військовій формі, вони припускають, що це були представники прикордонної служби рб. Далі їм вказали в якому напрямку мігранти мають прямувати.

Поряд з цим, також перебуваючи в Білорусі, вони контактували з представниками правоохоронних органів, які організовували їх незаконний маршрут і які наказали їм після незаконного перетину державного кордону зателефонувати та повідомити про своє місцеперебування. Це підтверджується і переписками в месенджерах в телефонах іноземців. Зі слів мандрівників, до цього вони безуспішно намагалися потрапити в Польщу, теж за сприяння білоруських правоохоронців.

Наразі із затриманими нелегалами проводяться відповідні заходи перевірки та встановлюються всі обставини спроби незаконного перетину кордону та хто сприяв їм у такій подорожі.

 

Читайте також