Біля Дубна збудують транспортну розв`язку

Масштабний дорожній проект реалізують у рамках проекту «Транспортний зв’язок в Україні – Фаза І», який підтримала Верховна Рада України своїм законопроектом «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком». Спорудження об’їзної дороги міста Дубно відбудеться у два етапи. Перша черга передбачає будівництво багаторівневої розв’язки на автодорозі М-06/M-19, а друга – шляхопровід над автодорогою Т 18-01.

Проект співфінансуватиметься за рахунок коштів інвестиційних грантів та грантів технічної допомоги в рамках Інвестиційної платформи сусідства та коштів Державного бюджету України в обсязі, необхідному для фінансування витрат, які не покриваються позикою. Загалом для України передбачено надання позики в обсязі 50 мільйонів євро.

- Проектом передбачена реалізація серії невеликих транспортних проектів, спрямованих на вирішення проблем транспортної системи в Україні. Також проект покликаний покращити автодорожнє сполучення у Східному сусідстві ЄС, забезпечити вагому підтримку транспортним проектам малого масштабу з безпосереднім значним позитивним впливом на місцевому рівні та допомогти реалізувати проекти, які можуть забезпечити відчутні результати для громадян, - зауважив заступник Міністра фінансів України Олександр Кава.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також